E PABESUESHME/ Elon Musk dhe NASA do të përpiqen të sjellin këtë asteroid gjigant ari në Tokë

Sado qesharake që mund të duket, titulli nuk është aspak klikim. Ky është një asteroid prej 8,000 kadrilionë paund për të cilin po flasim pikërisht këtu, një që mund të shkatërrojë ekonominë tonë, sapo të arrijë planetin tonë.
Kjo është në fakt një nga të metat më të mëdha që nuk trajtohen kurrë në shumicën e filmave dhe shfaqjeve fantastiko-shkencore.

Arsyeja e vetme pse u atribuojmë vlerë artikujve dhe materialeve të caktuara është sepse nuk kemi një bollëk prej tyre, kështu që zhbllokimi i udhëtimit në hapësirë ​​do të ndryshonte fjalë për fjalë gjithçka duke përfshirë ekonominë tonë dhe atë që ne e shohim si të vlefshme dhe çfarë jo.

Eksplorimi i këtij asteroidi metalik të njohur si 16 Psyche u porosit nga NASA dhe SpaceX pasi për herë të parë Elon Musk ka vendosur të bashkojë duart me NASA-n në mënyrë që të sigurohet që ky mision të arrijë në një përfundim të duhur.

Misioni do të fillojë në Kepin Canaveral në verën e vitit 2022 dhe siç mund ta thoni tashmë, qëllimi i tyre nuk është të minojnë asteroidin, por ta eksplorojnë atë dhe të hulumtojnë përbërjen e tij. Meqenëse është bërë kryesisht nga platini, hekuri dhe nikeli, Psyche vlen fjalë për fjalë 100 herë më shumë se ekonomia aktuale e botës, e cila është rreth 59.5 trilion £.

Ky mision është caktuar të nisë në verën e vitit 2022 dhe nëse gjithçka shkon mirë, ne nuk do të shkatërrojmë aksidentalisht ekonominë e planetit tonë siç e njohim në proces./ Përktheu Apel.Media.