Dr. Edmond Driçi ka një këshillë: “Kthejuni jetës në harmoni o njerëz!”

Dr. Edmond Driçi shkruan *

Vetem vdekja te humb shpresat, pavaresisht se te jep qetesine dhe moskokcarjen per kete jete.
Shpesh njerezit merakosen per gjera meteriale, per corona pollavra etj, etj dhe kalojne aq shume ankth sa harrojne se si duhet jetuar.
Pas maskave, distancimit social nuk e di cfare na pret te mos dukemi me si njerez por si dicka qe dikush po qesh dhe luan me ne.
Eshte bere planeti si eprovete laboratori.
Aq budallenj jane njerezimi sa i kushtojne shumicen e kohes dy gjerave;
-Luftojne kundra vdekjes me ankth dhe frike nderkohe qe ajo tashme ndodh.
-Vrasin, pra jane me vdekjen nderkohe qe tashme vdekja vjen vet.
Duke u marre me keto dy “pune madhore” shumicen e kohes harrojme se cfare eshte jeta dhe si duhet jetuar ……..
Merruni me jeten natyrshem.
A e kuptoni qe kemi krijuar nje fushe morfike me dominim friken dhe dyshimin.
Po jua perseris edhe nje here nje fjali qe une e quaj si hymnin e jetes e thene nga nje njeri i ndriçuar; do vije koha qe semundja do jete turp. Gjithcka fillon nga mendja qe cekulibron marredhenien zemer- tru e cila shkakton semundjet dhe shkarkon nga puna me fyerje elementin themelor Shpirtin.
Dis-harmonia Shpirt (Univers)- Trup – Mendje shkakton semundje.
Hajde te fillojme nje menyre te re te menduari, te krijojme nje fushe morfike te re pa ego dhe ju siguroj qe jeta do ndryshoje dhe pse jo te jemi te perjetshem.
Nuk sheron semundjet doktori qe punon vetem ne rrafshin material ose fizik te trupit por e kemi vet ne dore cilesine e shendetit dhe te jetgjatesise.
Mjeksia, mjekon vetem ne 5% te qenies tone dhe a mjafton kjo per te sheruar nje trup apo per nje cilesi jete te mire apo jetegjatesi aq sa do pranonim vdekjen si nje proces qe do dilnim nga rutina e nje jete.
Emri corona ju ka stampuar ne hologramen e trurit dhe sikur te mos ekzistoje ajo nepermjet nje procesi organizimi te materies nga perqendrimi i energjise se ndergjegjshme ajo krijohet ose ju vjen ne terrenin e pershtatshem te organizmit te cekuiliber dhe mungese orientimi.
Pervoja disa mujore ne perballje personale dhe me paciente me ka krijuar nje pervoje qe ky bacter ne radhe te pare kalohet duke menaxhuar veten dhe pacientin me qetesi, ti largohet frika dhe ankthi ( fikni TV),te ekuilibrohet Ph i trupit, te konsumohet shume uje, fruta stinore, dhe trajtim kur eshte nevoja me ilace jo me kosto te madhe.
Ju uroj shendet e miresi te gjitheve.