Dizajni për qytetin gjigant lundrues mund ta bëjë atë varkën më të madhe në botë

Kjo varkë e re luksoze, e quajtur Pangeos, do të kushtojë 8 miliardë dollarë për t’u ndërtuar, sipas projektuesve Lazzarini. Ai është emëruar pas Pangea, një superkontinent që ekzistonte nga 200 milion deri në 335 milion vjet më parë. Nuk është çudi që struktura është kaq e shtrenjtë kur, nëse financohet, do të bëhet struktura më e madhe lundruese e ndërtuar ndonjëherë. Struktura, e cila duket si diçka që do të kishte një horr i Bond-it, do të ishte 550 metra (1800 këmbë) e gjatë dhe 610 metra (2000 këmbë) e gjerë.

Terayachtet, edhe më të mëdhenj se super, mega dhe gjigajaht, do të ishin më të jashtëzakonshëm; zgjedhje, veçanërisht në një kohë krize ekonomike.

Kjo varkë e re luksoze, e quajtur Pangeos , do të kushtojë 8 miliardë dollarë për t’u ndërtuar, sipas projektuesve Lazzarini. Ai është emëruar pas Pangea, një superkontinent që ekzistonte nga 200 milion deri në 335 milion vjet më parë.

Nuk është çudi që struktura është kaq e shtrenjtë kur, nëse financohet, do të bëhet struktura më e madhe lundruese e ndërtuar ndonjëherë. Struktura, e cila duket si diçka që do të kishte një horr i Bond-it, do të ishte 550 metra (1800 këmbë) e gjatë dhe 610 metra (2000 këmbë) e gjerë.

Jahti do të ketë formën e një breshkë tera dhe do të ketë hapësirë ​​për hotele, qendra tregtare, parqe dhe porte për anije dhe avionë më të vegjël.

Projektuesit e “qytetit lundrues” kanë thënë se do të duhej të ndërtohej në një vend të veçantë që ende nuk ekziston.

Ata kanë sugjeruar se Arabia Saudite do të ishte një vend i mirë për të. Ata vlerësojnë se do të duhet të gërmojnë rreth një kilometër katror det dhe të ndërtojnë një digë rrethore përpara se të fillojnë ndërtimin e qytetit.

Ata kanë identifikuar një vend në Portin e Mbretit Abdullah, 81 milje në veri të Jeddah, si lokacioni ideal për qytetin.

Pangeos është projektuar për t’u ndarë në blloqe si një qytet aktual , me një port dhe shesh kryesor, nga i cili spirale e ndërtesave të tjera. Një zonë “predha e sipërme”, e rrethuar nga hapësira kopshtesh, do të vepronte si një vend uljeje për avionët.

Jahti do të kishte 30,000 “qeliza” poshtë hapësirës së jetesës për ta mbajtur atë në det, një bodrum çeliku dhe një rrymë masive 30 metra. Do të ishte në gjendje të lundronte me një shpejtësi prej pesë nyjesh, ndërsa “krahët” do të merrnin energji nga valët. Çatia do të kishte panele diellore për të furnizuar jahtin.

Tera-breshka nuk do të kishte një itinerar apo port të caktuar, por do të lundronte përreth, duke e bërë udhëtimin destinacion.

Lazzarini shpreson se ndërtimi për qytetin lundrues do të fillojë në vitin 2033 dhe se do të duhen gjithsej tetë vjet për t’u ndërtuar. Nëse jeni të interesuar ta shihni vetë qytetin, ekziston një iniciativë crowdfunding që ju lejon të blini bileta virtuale ose apartamente.

Çështja tani është të gjejmë pjesën tjetër të atyre 8 miliardë dollarëve…