Çmimet e larta të hidrokarbureve abuzive në tregun shqiptar

Avokat Mevlut Derti ka bere një reagim në rrjetet sociale mbi debatin e fundit publik per rritjen e çmimeve te hidrokarbureve. Ai publikon tabelen e çmimeve te rajonit duke renditur çmimet me te larta teksa vihet re se Shqipëria mban vendin e pare në rajon.

Reagimi plote :

Shqiperia nje nder vendet prodhuese te naftes, perseri shitja per liter shume me e larte se sa vendet e BE-se, politikat e gabuara ne hidrokarbure dhe mos kontrolli shteteror tek subjektet tregtare ndikojne ne rritjen e kostos se shitjes per liter, kosto qe kalojne dhe vendet europiane si Austria apo Spanja.