Çmendet Elon Musk -Ofron internet edhe nga Hapësira Kozmike

Elon Musk fton përdoruesit të testojnë internetin hapësinor ‘Starlink’

Drejtori Ekzekutiv i SpaceX tani ka 500 satelitë që rrotullohen rreth tokws, dhe është i gatshëm për provat e brezit të gjerë të internetit këtë verë.

SpaceX ka njoftuar se është në kërkim të beta-testuesve për konstelacionin e tij satelitor Starlink.

Fillimisht ai ka hedhur 500 satelitë në orbitën e tokës këtë vit, me qëllim sigurimin e mbulimit të Internetit për shumicën e botës deri në vitin 2021.

Ai planifikon të fillojë gjykimin e platformës së internetit me bazë hapësinore këtë verë.

Ndërmarrja e Elon Musk SpaceX po fton njerëzit që të provojnë beta-satelitët e saj Starlink – një mega-plejadë, që premton qasje në internet nga pothuajse kudo në tokë.

Kompania 36 miliardë dollarëshe tani ka mbi 500 satelitë në orbitë. Javën e kaluar ajo njoftoi se provat e platformës së saj të internetit të bazuar në hapësirë mund të fillojnë brenda disa javësh.

Një ftesë për t’u regjistruar për azhurnimet e Starlink u botua në webfaqen e fillimit. Përdoruesit regjistrohen me një adresë emaili dhe kodi postar, dhe u thuhet Starlink, do të fillojë testimin e betave këtë verë në hemisferën Veriore. Kompania premton të njoftojë të gjithë me kodin e duhur zip nëse gjyqet po vazhdojnë në zonën e tyre.

Seattle dhe Gjermania, mendohet se janë në garën për grupin e parë të gjykimeve, sipas tweet-it të kaluar nga Musk.

Do të funksionojë vetëm për gjerësi më të larta (Seattle) në fillim, pastaj do të afrohet progresivisht me ekuatorin

Satelitet SpaceX kanë si synim të guximshëm të tejkalojnë ndarjen dixhitale. Gjysma e botës – kryesisht komunitete të varfra dhe rurale – ende nuk ka qasje në internet, ose vuan nga lidhshmëria e dobët dhe shërbimet e kushtueshme.

Starlink është vendosur për një nisje tregtare në Amerikën e Veriut më vonë këtë vit. Qëllimi përfundimtar i Musk është një rrjetë mijëra satelitësh, duke ofruar shërbime të Internetit pothuajse kudo në botë deri në vitin 2021.

Qëllimi fillestar i Starlink është të shërbejë zonave me lidhje të dobët në internet, por Musk planifikon të sigurojë shërbime të internetit me kosto të ulët në zonat urbane, gjithashtu. Platforma me bazë satelitore premton shpejtësi prej një gigabit në sekondë, me një latencë prej rreth 30 milisekonda – kjo është e mjaftueshme për lojëra me video të shpejtë, në një nivel konkurrues, sipas Musk. Për krahasim, shpejtësia mesatare e brezit të gjerë në MB është 64 megabit për sekondë.

Fillimi i Elon Musk SpaceX u përsërit në realitetin virtual

Nisja historike e së Shtunës SpaceX u riprodhua në universin virtual, të Decentraland bazuar në blockchain. Vlogger virtuale The Block Runner postoi një video në YouTube të vetes dhe rreth 30 …

Por këto plane ambicioze kanë tërhequr zjarr nga stargazers. Ata ankohen se ndotja e lehtë është një tipar i mega-plejadave, për shkak të shtigjeve të ndritshme që ata lënë nëpër qiellin e natës. SpaceX ka premtuar se do t’i përshtatet “dritave të diellit” në satelitët për të ndihmuar në zgjidhjen e këtij problemi.

Konkurrentë të ndryshëm po planifikojnë dhe nisin të ashtuquajturat yjorësi të ulët-Tokë-Orbit – përfshirë OneWeb, Amazon, Facebook, Hapësirë ​​Norvegji dhe Telesat. Musk madje ka ofruar të hedhë në hapësirë ​​satelitët e konkurrencës së tij, për një tarifë natyrisht./Apel.Media

Burimi: decrypt.co