Çfarë do të ndodhte në qoftë se nuk do të kishte elektricitet?

Ja se çfarë do të ndodhte në qoftë se nuk do të kishte elektricitet:

– Ju dëgjoni një grup njerëzish që flasin për një përplasje të keqe në një kryqëzim të rrugës , por oh semaforët nuk punojnë dhe do të ishte e rrezikshme  të kaloni rrugën.

– Gjëja e parë, do të dëshironi është një dush i këndshëm për të larguar një situatë të çmendur. Asnjë trokitje e lehtë dhe në tualet nuk ka elektricitet.

– Gjithë sa vini re janë dritare të ndezura me qirinj.

– Prishjet në frigoriferin tuaj kanë arritur prej kohësh në pikën e kthimit. Ju hidhni qumështin tuaj, vezët, djathin etj. – Ju nuk keni më para – ATM-të nuk do të punojnë. Kushdo që ke para në bankë tani nuk ka qasje në të…

– Gjeneratorët e urgjencës tashmë po mbarojnë në të gjithë botën – modelet më të fuqishme mund të shkojnë vetëm për 24 orë në maksimum.

– Ekonomia globale po bie. Tregtia, bankingu, borxhi kombëtar dhe personal – ato thjesht kanë shkuar brenda natës!

– Komunat e vogla kanë mbirë gjithandej. Njerëzit nxjerrin ujë nga puset, ata qëndrojnë të ushqyer falë bujqësisë dhe peshkimit. – Drita shfaqet! Pasi të rregullojnë gjërat dhe energjia elektrike do të kthehet, do të duhet të paktën 10 vjet për të rivendosur plotësisht ekonominë, infrastrukturën dhe prodhimin.

– Ka një shtresë të saj në atmosferë që mbron tokën nga rrezatimi i dëmshëm ultravjollcë dhe kozmik. Rrufeja i sjell dobi planetit edhe në shumë mënyra të tjera.

– Fushat elektromagnetike bëjnë që të gjitha atomet dhe molekulat të rrinë së bashku për të formuar lëndë të prekshme – domethënë, ti, unë, dhe gjithçka rreth nesh.

-Nëse ngarkesa në elektrone zhduket dhe ata ndalojnë të zmbrapsen, atëherë graviteti do të fillojë t’i shtrydhë ato së bashku me një forcë të tillë që do të lindë një vrimë e zezë dhe do të fillojë të thithë tërë materien!/apel.media