Çështja e Butrintit/ Zhupa thirrje mazhorancës: Reflektoni të bëjmë një punë të përbashkët për hir të trashëgimisë shqiptare

Deputetja e Partisë Demokratike, Ina Zhupa nga foltorja e Kuvendit ka folur për marrëveshjen për administrimin e Parkut të Butrintit. Zhupa i kërkoi qeverisë që të reflektojnë dhe të bëjnë një punë të përbashkët.

‘Ajo që keni bërë me koncesionin e Butrintit, keni bërë shkelje të Kushtetutës së këtij vend. Nëse do të vazhdoni kështu do të zgjasni një proces që do tu tregojë shkelës të kushtetutës. Reflektoni të bëjmë një punë të përbashkët për hir të trashëgimisë shqiptare. Unë kam depozituar nismën për ndryshimin e ligjit për pasurive kulturore, ku duhet të jetë shteti kontrollues. Sigurisht i keni arsyet shteruese edhe nga letra e presidentit të Republikës.’- tha Zhupa.