Çdo gjë është energji dhe ne mund ta kontrollojmë atë me fuqinë e mendimeve tona

Mendimet janë përgjegjëse për mbajtjen e kësaj fushe energjie gjithnjë në ndryshim në formën dhe formën e objekteve që njohim.

Atëherë, pse e shohim një person që pulson në vend të energjisë?

Mendoni për një listë filmi. Një listë e tillë përbëhet nga një koleksion prej rreth 24 kornizash në sekondë. Secila kornizë ndahet nga tjetra me një hapësirë ​​të vogël. Krahasuar me shpejtësinë me të cilën këto korniza ndryshojnë, sytë tanë mashtrohen dhe i shohin ato si një imazh i vazhdueshëm.

Mendo TV. Tubi i rrezeve katodike është një tub i thjeshtë me një rreze elektronike që godet ekranin në një mënyrë specifike, duke krijuar një iluzion të formës dhe lëvizjes.
Në çdo rast, ky është rasti me të gjitha objektet.

Kemi pesë shqisa fizike (shikimi, dëgjimi, prekja, shija dhe nuhatja). Secila prej këtyre shqisave ka një diapazon specifik (për shembull një qen ka një aftësi të ndryshme për të dëgjuar sesa njerëzit, gjarpërinjtë shohin një spektër të ndryshëm drite nga ne etj.). Me fjalë të tjera, shqisat tona e perceptojnë energjinë nga një kënd i përcaktuar fiks dhe kështu krijojnë imazhe dhe formojnë perceptimet tona.
Por kjo nuk është as e saktë dhe as e plotë. Eshtë vetëm një interpretim.
Të gjitha interpretimet tona bazohen vetëm në “hartën e brendshme” që kemi për realitetin, por jo në të vërtetën e vërtetë. Kjo “hartë” e jona është rezultat i përvojës kolektive të jetës sonë personale.

Mendimet tona janë të lidhura me këtë energji të padukshme dhe përcaktojnë formën që do të marrë. Ata mund të ndryshojnë fjalë për fjalë “grimcë në grimcë” të universit duke krijuar jetën tonë 3D.
Shikoni rreth jush.
Gjithçka që shihni në botën tonë fizike filloi si një ide që vazhdon të rritet derisa të realizohet në një objekt fizik përmes një serie hapash.

Ju fjalë për fjalë bëheni mendimet tuaja më të shpeshta.

Jeta juaj është bërë ajo që keni imagjinuar dhe besuar.
Bota është pasqyra juaj fjalë për fjalë, ju lejon të përjetoni gjithçka që mendoni se është e vërtetë në këtë nivel 3D, derisa ta ndryshoni atë.
Fizika kuantike na tregon se universi nuk është aq i qëndrueshëm sa duket. Në vend të kësaj, është një vend që lëviz vazhdimisht, në të cilin mendimet tona kolektive dhe individuale vazhdojnë të ndërtohen, shkatërrohen dhe rindërtohen. Kjo është diçka e paluajtshme.

Ajo që ne besojmë se është e vërtetë është në të vërtetë një iluzion pothuajse magjik.

Për fat të mirë, ne kemi filluar ta zbulojmë këtë iluzion dhe më e rëndësishmja, ne jemi duke mësuar se si ta ndryshojmë atë.
Më poshtë është një shpjegim i thjeshtë.

Cilët janë përbërësit e trupit tonë?

Trupi i njeriut përbëhet nga nëntë sisteme: sistemet e qarkullimit të gjakut, tretjes, muskulore, nervore, riprodhuese, respiratore, skeletore dhe urinare.

Nga çfarë janë bërë këto sisteme?

 • Nga indet dhe organet. Nga çfarë bëhen indet dhe organet?
  –Nga qelizat. Çfarë përbëjnë qelizat?
  –Nga molekulat. Çfarë i krijon molekulat?
  -Individët. Çfarë e krijon një person?
  –Nga grimcat subatomike. Nga se përbëhen grimcat nënatomike?
  –Nga energjia! Ne jemi thjesht një dritë energjie në formën e saj më të zgjuar dhe më të bukur. Një energji që ndryshon vazhdimisht nën sipërfaqe dhe nën gjithçka që kontrollohet nga mendja jonë e fuqishme. Ne jemi qenie njerëzore të mëdha dhe të bukura. Nëse mund të shihni nën një mikroskop të fuqishëm dhe të bëni eksperimente, do të shihni se jeni të përbërë nga komplekse energjetike që ndryshojnë vazhdimisht në formën e elektroneve, fotoneve dhe grimcave të tjera nënatomike.
  E njëjta gjë vlen për të gjitha gjërat përreth jush. Fizika kuantike na tregon se akti i vëzhgimit të një objekti është ai që bën që objekti të jetë atje.
  Objekti nuk ekziston në mënyrë të pavarur nga vëzhguesi i tij! Pra, siç mund ta shihni, gjatë vëzhgimit, vëmendja juaj është përqendruar në diçka dhe qëllimi juaj është duke krijuar fjalë për fjalë atë gjë. Bota juaj përbëhet nga shpirti, mendja dhe trupi juaj.
  Secili prej këtyre treve ka një funksion unik. Ajo që mund të shihni me sytë tuaj dhe përvojën me trupin tuaj është bota natyrore që ne e quajmë Trup. Shtëpia është një efekt i krijuar nga një kauzë.
  Ky shkak quhet mendim.
  Shtëpia nuk mund të prodhojë. Mund të jetojë dhe përjetojë vetëm, është një aftësi unike. Nga ana tjetër, mendimi nuk mund të përjetojë, ai mund të bëjë, të krijojë dhe interpretojë.

Duhet një botë e relativitetit (bota fizike, trupi) që të përjetohet.
Shpirti është gjithçka, ai që i jep jetë mendimit dhe trupit.
Shtëpia nuk mund të krijojë edhe pse jep iluzionin se krijon. Ky iluzion është arsyeja për kaq shumë zhgënjime. Shtëpia është rezultati i pastër dhe nuk ka fuqi të shkaktojë ose të krijojë.
Çelësi është që të përdorni këtë informacion për të parë Universin ndryshe nga sa e perceptoni tani, në mënyrë që të mund të shprehni atë që dëshironi me të vërtetë.