Blinken njofton për paketën shtesë të ndihmës për Ukrainën

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, sapo ka njoftuar se ShBA-ja do të sigurojë 2 miliardë dollarë shtesë në financim ushtarak për Ukrainën.
Blinken njofton për paketën shtesë të ndihmës për Ukrainën

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, sapo ka njoftuar se ShBA-ja do të sigurojë 2 miliardë dollarë shtesë në financim ushtarak për Ukrainën.

Duke folur nga Kievi, ku sekretari i shtetit është në një vizitë dy-ditore, ai tha se fondi shtesë do të jetë në gjendje të sigurojë armë “sot” dhe të investojë në bazën industriale të Ukrainës.

“Ne po nxitojmë me municion, automjete të blinduara, raketa dhe mbrojtje ajrore për t’i çuar ato në vijën e frontit”, Blinken.

Sekretari i Shtetit tha se Shtetet e Bashkuara ishin “të fokusuara intensivisht” në ofrimin e sistemeve të mbrojtjes ajrore, të cilat Volodymyr Zelenskyy u ka kërkuar vazhdimisht aleatëve, shkruan Skynews.