Biden: Kërcënimi më i madh për ekonominë amerikane është “biseda e pamatur” për tavanin e borxhit

Presidenti Joe Biden tha të premten se kërcënimi më i madh për rimëkëmbjen ekonomike të SHBA ishte “biseda e pamatur” nga republikanët me prirje të djathtë në Kongres që refuzuan të rrisin tavanin e borxhit të SHBA pa lëshime të mëdha për shpenzimet qeveritare.

I pyetur nëse ishte i shqetësuar se rritja e normave të interesit do të zvogëlonte rritjen e vendeve të punës , Biden u tha gazetarëve se inflacioni kishte rënë për shumë javë rresht dhe tha se ishte i bindur se vendi po shkonte në drejtimin e duhur.