Beteja prej 44 miliardë dollarësh për marrjen e Twitter përshkallëzohet pasi Elon Musk parashtron kundërpadi kundër platformës

CEO i Tesla-s, Elon Musk, iu kundërpërgjigj Twitter-it, duke paraqitur një kundërpadi të premten kundër kompanisë së mediave sociale në lidhje me vendimin e Musk për të hequr dorë nga marrja e tij prej 44 miliardë dollarësh.

Dokumenti prej 164 faqesh u vulos pas afatit të caktuar nga gjyqtari, që do të thotë se përmbajtja e kundërpadisë nuk është e aksesueshme përmes të dhënave publike.

“Kam shqyrtuar kundërpaditë dhe deklaroj se çështja e përfshirë në to për sa i përket veprimeve dhe veprave të mia është e vërtetë, dhe për aq sa ka të bëjë me veprimet dhe veprat e çdo personi tjetër, unë besoj se është e vërtetë,” tha një shoqërues. dosje e nënshkruar nga Musk.

Musk ra dakord të blinte Twitter në prill për 54.20 dollarë për aksion në një marrëveshje të pakërkuar.

Por miliarderi njoftoi në korrik se po tërhiqej nga marrëveshja, duke pretenduar se Twitter keqinterpretoi të dhënat e përdoruesve dhe numri i boteve të spam-it në platformë është shumë më i lartë se sa kompania zbuloi fillimisht.

Twitter hodhi poshtë këto pretendime, duke deklaruar se numri i robotëve ishte nën 5% të totalit të përdoruesve aktivë ditorë.

Gjyqtarja e Gjykatës së Kancelarit të Delaware, Katharine McCormick pranoi kërkesën e Twitter për një gjyq të përshpejtuar gjatë një seance paraprake javën e kaluar, me betejën pesë-ditore të gjykatës që do të fillonte më 17 tetor.

Avokatët e Musk fillimisht kërkuan që gjyqi të fillonte jo më herët se shkurti, duke argumentuar se ekipit të tij ligjor i duhej më shumë kohë për të hetuar llogaritë e rreme në platformën online të Twitter.

“Sa më gjatë që transaksioni i bashkimit të mbetet në harresë, aq më e madhe është reja e pasigurisë që hidhet mbi kompaninë,” tha McCormick.

Sipas rregullave të gjykatës, një version i redaktuar i kundërpadisë së Musk mund të bëhet së shpejti publik.

Aksionet e Twitter ranë 0.7% të premten në 41.32 dollarë në zilen e mbylljes në Wall Street.