Befason Jofiel Koco/ A do dështojë kapitalizmi? Njerëzimi mund të hyjë në epokën e kursimit

Njerezimin ne vitet e ardhshme, mund te hyjme ne nje Epoke ku kryefjala mund te jete :
“kursim, kursim, kursim”.

Kapitalizmi eshte ne fakt nje shoqeri konsumi. Sa me shume konsumojme , aq me shume begatohemi sepse Konsumi mban gjalle zinxhirin e prodhimit dhe shperndarjes ne tregun e konsumit.

Shkencetaret dhe studentet ekselent te NEUROLOGJISE , punesohen dhe ne Kompanite e Medha, ne sektorin e Marketingut. Arsyeja eshte se ne Reklamat e TV , ne figurat e produkteve ( ngjyrat , kombinimet vizuale ),ka shpesh imazhe te fshehura seksi apo nudizmi, qe nuk kapen kollaj nga syri por kapen nga truri. Kjo behet qe imazhet te provokojne prodhimit e Dopamines ne tru qe lidhet me kenaqesine . Pra Neurologet kane role kyc ne disenjimet e Reklamave apo ambalazhin e produkteve. Gjithashtu ne kombinimet e fjaleve ka algoritme verbale qe i japin klientit komanda si :
“konsumo, konsumo”, “bli, bli”….

Por ne nje kohe , kur RESURSET si Gazi, Nafta, Uji mund te jene nje kerrcenim egzistencial per Njerezimin ne vitet e ardhshme, mund te hyjme ne nje Epoke ku kryefjala mund te jete :
“kursim, kursim, kursim”.

Ne anglisht kjo kryefjale do te jete fjala ‘SAVE” , qe ka dy kuptime:
1- shpeto
2- kurse
Kur te shikojme se Reklamat ne BOTE nuk do te flasim me per konsum por per kursim atehere Kapitalizmi ashtu sic e njohin ne nuk do te egzistoje me .
Pra, merr fund Kapitalizmi si nje Shoqeri – KONSUMI , per tu bere nje Sistem Global bazuar mbi nje Shoqeri – KURSIMI.
Ky eshte nje version i se ardhmes , qe mund te behet real vetem kur RESURSET rrezikohen, kataklizmat klimaterike shtohen , Planeti mbi-ndotet nga konsumi i shfrenuar , atehere Njerezimi mund te njohe nje Sistem bazuar mbi Teorite e Kursimit.