Balluku: Nëse qytetarët nuk e duan Bordin, ne e shpërndajmë direkt

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, deklaroi se nëse qytetarët nuk do ta dëshironin Bordin e Transparencës, do të ishte gjëja më e thjeshtë që ky bord të shpërndahej.

Deklaratën, Balluku e dha në një intervistë për Euronews Albania, ku shtoi se qeveria u detyrua për të mbajtur bordin, për të ruajtur çmimet.

“Ne jemi detyruar që të kemi këtë bord, vetëm për të ruajtur tavanin e çmimit dhe për të mos lejuar që ky çmim të shkojë më lart. Nëse qytetarët nuk do ta dëshironin këtë bord, padyshim do ishte veprimi më i thjeshtë, të mblidheshim në mbledhjen e fundit dhe ta shpërndanim këtë bord pasi e ka kryer detyrën dhe ka mbajtur këtë çmim aq sa ka mundur”, tha ajo.

Sipas Ballukut, askush nuk e kënaqësinë që të jetë në këtë bord dhe të prekë tregun e lirë, por theksoi se po jetojmë jemi në kohë krizash.