Azmi Stringa: Pse PD ka sot një listë të ligjeve fiskale të bëra për emra të veçantë?

Nga Azmi Stringa

PSE PD SKA SOT NJE LISTE TE LIGJEVE FISKALE TE BERA PER EMRA TE VECANTE?

Fmn thote ka ligje fiskale te bere “ad hoc”. PD nuk flet. Edhe kur i pyet, se cilat jane ato.

Ju jap dy raste:

1. Ne kohen e PD, keta qe dalin sot si e ardhmja e shqiperise (mungon vetem Bode, qe te jete paketa 2013 e plote), e bene qerane me tvsh. Ne ate kohe po behej nje veper e madhe tregtare, qe perfitoi te drejten e rimbursimit te TVSH, nga ky vendim.

2. Ne kohen e PS, u ripa taksa e dividentit me fuqi prapavepruese, ne 8%. Ne ate kohe nje shitje e nje kompanie te madhe ndodhi, dhe dividenti i pashperndare doli jashte shqiperise me takse me te ulet.

Meqe PD kur e pyet, nuk di.