Apple sapo lëshoi ​​përditësimin e saj të madh të ri iOS 15 për iPhone

Apple lëshoi ​​iOS 15, përditësimin e saj të madh vjetor të softuerit iPhone, të hënën.

Versioni i këtij viti ka disa ndryshime të mëdha, duke përfshirë aftësinë e FaceTime për të bërë thirrje me përdoruesit e Windows dhe Android, inteligjencën artificiale që mund të identifikojë më mirë kafshët, bimët dhe artikujt e tjerë në fotografi, dhe një veçori që kontrollon më mirë kufijtë e njoftimeve.

Ndërsa Apple nxit përditësimet në baza të rregullta gjatë gjithë vitit, përditësimi vjetor që lëshohet së bashku me iPhone -et e rinj ka veçoritë dhe ndryshimet më të shumta shtesë.

IOS 15 është i disponueshëm edhe për shumë telefona të vjetër, deri në iPhone 6S, i cili u lëshua në vitin 2015. Ja çfarë do të merrni.

FaceTime që përfshin përdoruesit e Windows dhe Android. 

FaceTime, softueri i videokonferencës i Apple, dikur ishte i rezervuar vetëm për produktet e Apple – përdoruesit që donin të FaceTime me një telefon Android ose një kompjuter Windows nuk kishin fat. Duke filluar në iOS 15, kushdo që ka një kompjuter Apple do të shohë një buton që i lejon ata të krijojnë një lidhje me një bisedë FaceTime. Përdoruesit mund ta dërgojnë atë lidhje në çdo kompjuter ose telefon me një shfletues uebi modern, dhe ata gjithashtu mund të bashkohen në bisedë. Përdoruesit do të duhet të lejohen në bisedë, kështu që lidhja nuk do t’i lejojë njerëzit e rastësishëm të bashkohen pa lejen tuaj.

Integrimi i Mesazheve të Re. 

Disa njerëz marrin shumë lidhje të ndryshme në Apple Messages, më parë iMessage, gjatë gjithë ditës, por nuk kanë kohë t’i shikojnë ato më vonë. Tani, Mesazhet do ta ndajnë atë informacion me aplikacione të tjera. Për shembull, nëse dikush dërgon një lidhje në një lajm të Apple News, ajo do të shfaqet në aplikacionin Apple News në një seksion të quajtur “Ndarë me ty”. E njëjta gjë për Apple Music dhe Apple Photos. Ky integrim i ri vlen edhe për lidhjet në internet Safari, podkastet dhe filmat dhe shfaqjet televizive të Apple TV.

AI që mund të tregojë atë që është në një foto, përfshirë tekstin. 

Apple ka vite që po përmirëson aftësitë e saj të njohjes së fotografive në aplikacionin e saj Photos, dhe këtë vit ajo bën një hap të madh përpara sa i përket llojeve të objekteve brenda fotografive që mund të njohë. Me iOS 15, softueri i Apple mund të identifikojë dhe sigurojë më shumë informacion në lidhje me kafshët, monumentet, bimët dhe librat. Gjithashtu e bën të kërkueshëm tekstin brenda fotove tuaja, dhe përdoruesit madje mund të kopjojnë dhe ngjisin tekstin nga një fotografi në një dokument. Inteligjenca artificiale e Apple funksionon në një iPhone, në vend që të përdorë cloud për të bërë punën në një server të largët, kështu që gjërat që identifikoni ose kopjoni nuk do t’i dërgohen Apple.

Më shumë kontroll i njoftimeve gjatë orarit jashtë orarit. 

Për disa vjet, përdoruesit e iPhone kanë pasur një mënyrë të quajtur “Mos shqetëso” që kufizonte njoftimet përveç nga një listë e kontakteve të ngushta. Këto veçori kanë marrë një azhurnim të madh në iOS 15 që Apple e quan “Fokus”. Karakteristika kryesore tregon vetëm njoftimet nga njerëzit dhe aplikacionet që keni miratuar paraprakisht. Nëse dikush po i dërgon mesazhe një përdoruesi që është në Fokus Mode, ai do të marrë një mesazh që njoftimet janë heshtur, si një mesazh larg. Përdoruesit mund të krijojnë profile të shumta Focus për situata të ndryshme, të tilla si puna, loja dhe gjumi. Do t’i lejojë përdoruesit të krijojnë ekrane të veçanta në shtëpi, në mënyrë që ata, për shembull, të kenë koleksione të ndryshme të aplikacioneve për punë ose shtëpi.

Siri më i shpejtë. 

Siri nuk ka më nevojë të dërgojë të dhëna në një server të largët në mënyrë që të kuptojë atë që i keni kërkuar. Tani, mund ta bëjë atë në vetë pajisjen, e cila do të çojë në një përvojë më të shpejtë pa një vonesë të vogël, si dhe privatësi shtesë – Apple nuk do të ketë më qasje në të gjitha regjistrimet e kërkesave tuaja Siri.