“Anija fantazmë” me 7 trupa të dekompozuar del në breg, ja dyshimet e para të autoriteteve

Në një anije tëraktisur prej kohësh të cilën e sollën dallgët në brigjet e ishullit japonez Sado, këtë të premte u gjenden shtatë trupa të pajetë.

Rojet bregdetare të zonës i bënë një kontroll anijes së braktisur dhe gjetën 2 koka të dekompozuara dhe 7 trupa.

Anija ishte afërsisht 7,6 metra e gjatë, 4,3 metra e gjerë dhe 2 metra e lartë. Trupat e zbuluar ishin “dekompozuar”, sipas NHK.

“Anija fantazmë” besohet të ketë ardhur nga Koreja e Veriut pasi palët ishin të mbuluara kur shkruheshin numrat e Koresë dhe me letra me bojë të kuqe.

Për vite me radhë, anijet e Koresë së Veriut, të quajtur ” anije fantazmë “, kanë dalë në brigjet japoneze.

Këto anije mendohet të jenë pasojë e mos përballimit të oqeanit në dimër, sepse shumë nga varkat e Koresë së Veriut që shkojnë në plazhet japoneze janë të paaftë për të udhëtuar në një distancë kaq të largët përtej detit, në oqean./apel.media