Alkimia dhe Fizika Kuantike/ Udhëtimi në kohë dhe gjëra të tjera të çuditshme

Që nga fillimi i saj, alkimia është shoqëruar me idenë e shndërrimit, ose ndryshimin thelbësor të një gjëje, zakonisht një metal bazë si plumbi, në diçka tjetër, në këtë rast ari.
Por a është i mundur transmutimi?
Për alkimistët e kaluar dhe e tanishme, përgjigjja është një kumbuese “po!
Trojani citohet të ketë thënë se transmutacioni ka ndodhur dhe vazhdon të bëhet. Arsyeja e dhënë është se operacionet alkimike nuk ndodhin në nivelin e sistemit periodik të elementeve, por në vend të vetë strukturës së kohës dhe hapësirës. Se kjo punë mbi elementet në hapësirën dhe energjinë e kohës përbën punë direkt mbi vetveten.Në fakt, Dubuis, Trojani dhe paraardhësi i tyre Francois Jollivet-Castelot të gjithë bien dakord që jo vetëm që është i mundur transmutacioni por që mund të mos kërkojë shumë nga pajisjet e teknologjisë së lartë, me energji të lartë që kemi shoqëruar me fizikën nën-atomike.Jollivet-Castelot shkroi një libër për alkimistin aspirues,(1897), ose “Si të bëhesh alkimist, duke përshkruar gamën e disiplinave hermetike të kërkuara, dhe dha këshilla praktike për blerjen e pajisjeve laboratorike, si dhe kërkesat morale të alkimisti.Harvey Spencer Lewis, themeluesi dhe kreu i Urdhrit Rosikrucian Amerikan, AMORC, ishte i njohur me Jollivet-Castelot dhe punën e tij. Në vitin 1915, Lewis vetë thuhet se kishte shndërruar një copë zinku në ar duke përdorur më shumë se një flakë të hapur dhe një kazan. Llogaritë e kësaj demonstrate publike janë ribotuar disa herë në revistën e organizatave, The Rosicrucian Digest (Mars 1942). Përveç kësaj, në botimin e Gushtit 1926 të, The Mystic Triangle, AMORC botoi tregimin e Jollivet-Castelot për shndërrimin e tij të metaleve bazë në ar, si dhe recetën për realizimin e tij.Në kohët më të fundit, alkimia është hetuar si një mjet për të furnizuar me energji të lirë dhe për krijimin e mundshëm të ‘super metaleve’. Në konferencën e Akademisë Palladian në Janar 1997, afër Vicenza, Itali, Profesor Christopher McIntosh, autor i The Rosicrucians (Botimet Samuel Weiser) dhe anëtar i Zyrës Arsimore të UNESCO-s, Hamburg, Gjermani, përmendi që Kombet e Bashkuara kohët e fundit kishin sponsorizuar një konferencë në të cilën alkimia konsiderohej si një mjet i mundshëm për krijimin e lidhjeve të reja.
Përgjatë linjave të ngjashme, Dubuis ofroi disa njohuri për fenomenet e UFO-ve.
“Së pari, ekzistojnë dy hipoteza për jashtëtokësorët. Hipoteza e parë thotë, se në tokë, nëse jeni afër Polit të Veriut, ekziston një lloj vëllazërie njerëzish të përparuar që kontrollon funksionimin global të njerëzimit dhe se disqet fluturuese janë të tyret. Hipoteza e dytë është që ju nuk mund të vini nga sisteme të largëta në tokë në kushte fizike të përditshme, prandaj mendoj se gjërat ndodhin kështu. Në sistemin nga i cili nisen, ata vendosin njerëz të përparuar në bord, dhe shpejtësia e energjisë shumëzohet me njëqind mijë ose një milion, ata mund të vijnë këtu me shpejtësi, dhe kur të hyjnë në aurën e tokës, ata kthehen përsëri nga niveli në nivel dhe ri-materializohen . Unë nuk e di dhe nuk dua të di nëse historia e Rosswell (New Mexico) është e vërtetë, por detajet që janë dhënë më bëjnë të besoj se është e vërtetë, sepse ata gjetën material që shkonte prapa në të padukshmen ku ato duhet të jenë. Ata thanë se truri i personit nuk kishte asnjë pengesë, kjo do të thotë se ata janë njerëz që nuk kanë asnjë pengesë midis botës së dukshme dhe asaj të padukshme. Nuk di për organet e tjera. Nëse është një falsifikim, atëherë njerëzit që e kanë prodhuar atë kanë një njohuri shumë të madhe për okultin”deklaroi Dubuis.