Akuzat penale ndaj Trump, dy avokatët japin dorëheqjen

Dy nga avokatët e ish-presidentit të SHBA-ve, Donald Trump dhanë dorëheqjen pasi ai u padit me akuza federale për refuzimin e tij për të kthyer dokumentet e qeverisë top-sekret të gjetura në shtëpinë e tij në Florida.

Vendimi i tyre u bë i ditur pasi Trump njoftoi se Walt Nauta, ish-këshilltari i tij në Shtëpinë e Bardhë, gjithashtu është paditur.

“Sapo mësova se ‘djemtë e këqij’ në Departamentin e Drejtësisë do të padisin një njeri të mrekullueshëm, Walt Nauta, një anëtar i marinës amerikane që shërbeu me krenari me mua në Shtëpinë e Bardhë, doli në pension si komandant i lartë dhe më pas punoi si asistent personal privat”, tha Trump në një postim në platformën e mediave sociale Truth.

Trump njoftoi gjithashtu se ai do të përfaqësohej nga Todd Blanch dhe se dy avokatë që kishin udhëhequr mbrojtjen e tij në çështjen e dokumenteve, Jim Trusty dhe John Roëley dhanë dorëheqjen.

Administratori i besuar dhe Rowley njoftuan dorëheqjen e tyre nga përfaqësimi i Trump në një deklaratë të përbashkët, duke theksuar se “ne nuk do ta përfaqësojmë më atë as në rastin në të cilin ai u akuzua, as në hetimin e 6 janarit”.

Blanch është një ish-prokuror që dha dorëheqjen nga një firmë elitare ligjore për të mbrojtur Trumpin kundër akuzave penale në Nju Jork.