AKU kontrollon ushqimin në qendrat e grumbullimit të produkteve ushqimore për të dëmtuarit nga tërmeti

Nga kontrollet e kryera të AKU-së në të gjitha pikat e grumbullimit të produkteve ushqimore, resorteve apo hoteleve ku janë strehuar personat e prekur nga tërmeti, vihet re se disa produkte janë me afat të kaluar përdorimi. Këto produkte ruheshin në kushte të papërshtatshme, dhe janë diferencuar dhe asgjësuar në bashkëpunim edhe me personat përgjegjës të këtyre ambienteve. “Në pjesën më të madhe të rasteve është konstatuar se ambientet dispononin kushte të përshtatshme të ruajtjes dhe përgatitjes së ushqimeve, kushte të përshtatshme higjeno-sanitare dhe produktet ishin brenda afatit të përdorimit, si rrjedhojë janë të sigurta për konsum,” shkruhet në njoftimin e AKU.

Autoriteti i Kontrollit Ushqimor po monitoronsituatën me kujdes.

Drejtoria Rajonale e AKU Tiranë ka ngritur grupe të posaçme të kontrollit me qëllim kontrollin e situatës në të gjitha vendet ku u shërbehet banorëve, duke u bërë garant i sigurisë së shëndetit të tyre. Vendet e monitoruara deri më tani janë si më poshtë:

Magazinat e Komandës Mbështetëse të Logjistikës dhe ajo e Rezervave të Shtetit nr. 8 në Lundër.

Shkolla 9 – vjeçare Lundër

Njësia e Emergjencave Civile të Bashkisë Tiranë

Hotel Kontinental

Shkolla 9 – vjeçare Marqinet

Qendra Kulturore e Bashkisë Vorë

Qendra Kulturore Kamëz

Stadiumi i Kamzës

Kompleksi Diamma

FAFA Resort

Resorti Bonita

Kolaveri

ALER Group

Prestige Hotel and Resort  /apel.media