Airlines LATAM shkurton vendet e punës me 2.700 punëtorë në Brazil

BRASILIA (Reuters) – LATAM Airlines (LTM.SN) është gati të pushojë së paku 2.700 punëtorë në Brazil, përfshirë pilotët, duke filluar me një proces të vullnetar të tepricës së planifikuar për të filluar javën e ardhshme, gazetat O Globo dhe O Estado de S. Paulo raportuan në të shtunën.

Shkarkimet janë më të fundit në përpjekjet për të zvogëluar kompaninë më të madhe ajrore të Amerikës Latine dhe të ndjekin dështimin e kompanisë dhe sindikatave të saj në Brazil për të arritur marrëveshje për një ulje të përkohshme të orëve dhe pagave.

Para krizës së koronavirusit të ri, linja ajrore kishte 43,000 punëtorë në të gjithë botën, me shumicën e tyre në Brazil dhe Kili.

LATAM Brasil nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

LATAM po kërkon të ristrukturojë 18 miliard dollarë borxh. Kur paraqiti mbrojtje falimentimi amerikan në maj, ishte linja ajrore më e madhe në botë deri më sot për të kërkuar një riorganizim urgjent për shkak të pandemisë COVID-19