Agjencia e OKB-së për refugjatët kërkon armëpushim të menjëhershëm ‘për t’i dhënë fund ferrit në tokë’ në Gaza

Agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë bëri thirrje të dielën për një armëpushim të menjëhershëm “për t’i dhënë fund ferrit në tokë” në Rripin e Gazës . “Një armëpushim i...
Agjencia e OKB-së për refugjatët kërkon armëpushim të menjëhershëm ‘për t’i dhënë fund ferrit në tokë’ në Gaza
Foto: Agjencia e OKB-së për refugjatët kërkon armëpushim të menjëhershëm ‘për t’i dhënë fund ferrit në tokë’ në Gaza

Agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë bëri thirrje të dielën për një armëpushim të menjëhershëm “për t’i dhënë fund ferrit në tokë” në Rripin e Gazës .

“Një armëpushim i menjëhershëm nevojitet për t’i dhënë fund ferrit në tokë në Gaza,” tha Komisioneri i Përgjithshëm i UNRWA Philippe Lazzarini në platformën e mediave sociale X.

“Dehumanizimi i palestinezëve ka lejuar komunitetin ndërkombëtar të përballojë sulmet e vazhdueshme izraelite në Gaza,” shtoi ai.

Izraeli ka nisur sulme të pamëshirshme ajrore dhe tokësore në Rripin e Gazës pas një sulmi ndërkufitar nga Hamasi më 7 tetor, duke vrarë të paktën 17,700 palestinezë dhe duke plagosur më shumë se 48,780 të tjerë, sipas autoriteteve shëndetësore në enklavën palestineze.

Sipas shifrave zyrtare, numri i të vdekurve izraelitë në sulmin e Hamasit ishte 1200.