7 Zinxhirët në një platformë të Mjeshtrit Mason

Shtatë është një numër i shenjtë në simbolikën masonike. Në Ritualet e shekullit të kaluar, thuhej se një lozhë kërkonte shtatë për ta bërë atë të përsosur, por i vetmi shpjegim për shenjtërinë që mund të gjendet janë shtatë artet dhe shkencat liberale, të cilat sipas “Legjendës së Artizanatit” të vjetër ishin themeli i Masonerisë. Në ritualin modern, simbolika e numrit shtatë është transferuar nga shkalla e parë në shkallën e dytë, ku i referohet shtatë shkallëve të shkallëve dredha-dredha, por shtata simbolike mund të gjendet e shpërndarë në qindra mënyra në të gjithë sistemin masonik.


Në Ritualin tonë, ngjitja e shtatë shkallëve është simbolike e shtatë arteve dhe shkencave liberale. Por shtatë hapat kanë kuptim më të thellë. Ata aludojnë për dridhjet që prodhojnë ngjyra dhe tinguj. Ekzistojnë shtatë ngjyra në spektër, nga të cilat tre quhen “Primare”. Ka shtatë nota në shkallën muzikore. Kështu, thuhet se është një numër harmonik, tre prej të cilëve përbëjnë kordën kryesore të çelësit. Shkalla muzikore mbart plotësisht procesin krijues të evolucionit.

Kur luhet shkalla, ne ngjitemi në një shkallë më të lartë, me një shkallë më të lartë dridhjeje dhe përsërisim (vazhdojmë të bëjmë atë që është bërë). Këtu mund të fshihet rëndësia e leksionit që kërkon “studimin e muzikës”.
Dielli ishte planeti i madh qendror i shtatë të lashtëve dhe përfaqësohet si drita qendrore në shandanin e degëzuar. Hëna është e dyta pas diellit për nga bukuria dhe shkëlqimi, dhe çdo të shtatën ditë hëna merr një fazë të re. Në hebraisht, siriane, fenikase, kaldaen dhe saksone “shtatë” do të thotë e plotë dhe çdo të shtatën ditë pas tremujorit të parë hëna është e plotë në ndryshimin e saj.