5 gjërat që do të ndodhin nëse të gjitha paratë do të zhdukeshin nga bota

Historianët besojnë se objektet metalike të përdorura si para u zbatuan për herë të parë në 5,000 vitesh. Nga ai moment deri tani, ata kanë qenë duke evoluar. Njerëzimi krijoi monedha, shënime, kartela debiti dhe krediti dhe monedha në internet. Ne jetojmë rreth parave dhe paratë kontrollojnë jetën tonë. Kjo do të thotë që nëse të gjitha paratë në botë zhduken papritmas, ne do të duhet të merremi me pasojat pothuajse menjëherë. Më poshtë kemi listuar pesë nga pasojat e mungesës së parave:

  1. Më pak divorce

Një studim zbuloi se arsyeja më e madhe për divorc janë çështjet që lidhen me paratë. Nëse paraja do të zhdukej, i gjithë stresi në lidhje me paratë do të zhdukej gjithashtu. Kjo përfundimisht do të zvogëlonte numrin e divorceve.

  1. Më pak luftë dhe më shumë paqe

Disa nga luftërat më të famshme kishin të bënin me kontrollin e parave. Vendet do të duan të marrin kontrollin mbi paratë dhe për ta arritur atë, ata do të duhet të luftojnë njëri-tjetrin.

Asnjë para nuk do të thoshte asnjë luftë në lidhje me këtë temë. Asnjëherë nuk do të duhet të shohim një luftë tjetër revolucionare amerikane, për shembull.

  1. Asnjë person pa shtëpi

Disa njerëz besojnë se strehimi duhet të jetë një e drejtë universale. Sidoqoftë, shoqëria jonë nuk është duke e bërë atë nocion realitet dhe ajo që ne ende shohim është çmimi i qirasë në rritje dhe njerëzit pa para bëhen të pastrehë.

Nëse paratë nuk do të ekzistonin, askush nuk do të kishte nevojë për të blerë ose marrë me qira shtëpi dhe ato përfundimisht do të bëhen të lira. Të gjithë do të kishin një vend për të jetuar.

  1. Ulja e materializmit

Shumë njerëz besojnë se materializmi është i njëjtë me dashurinë për para. Në këtë linjë të të menduarit, nëse nuk do të kishte para në botë, materializmi do të merrte fund, pasi nuk do të kishte para për të dashur.

  1. Luksi do të ndalonte së ekzistuari

Produktet dhe aktivitetet luksoze të tilla si teknologjia më e fundit ose udhëtimi, nuk do të jenë më luksoze, pasi të gjithë do të kishin më shumë mundësi për të fituar gjëra. Konsumatorët joracional do të pushonin së ekzistuari gjithashtu./ Përshtatur nga apel.media