10 Tetori, dita ndërkombëtare e shëndetit mendor

10 Tetori është dita ndërkombëtare e shëndetit mendor, një temë, çështje për të ciën flasim dhe kujdesemi shumë pak.


Kjo ditë shërben për të rritur ndërgjegjësimin dhe sensibilizimin ndaj kësaj çështjeje dhe për rrezikun që na krijom jeta virtuale.

Në epokën e internetit, shumica e informacioneve që ne konsumojmë janë online – një ndryshim i sjelljes që ka transformuar rrënjësisht mënyrën e komunikimit të njerëzve për çështjet shëndetësore.

Shumë artikuj në lajmet dhe postimet e mediave sociale jozyrtare apo profesionale kanë tendencë të nxisin përhapjen e dezinformatave, duke kontribuar në frikën e panikut.

Kjo është arsyeja pse rekomandohet vazhdimisht që njerëzit të kërkojnë lajme dhe këshilla nga profesionistë të besueshëm shëndetësorë dhe të shmangin dezinformatat e mundshme që mund të shkaktojnë pasiguri dhe shqetësime, kjo në lidhje me çdo informacion shëndetësor.

Kujdesu për mëndjen tënde nëse ke një të tillë.